Ohjelmatapahtumat

Tampereen Partiolaisten ohjelmatoiminta tarjoaa jäsenistölleen muista tapahtumista poikkeavaa toimintaa. Ohjelmatoiminta niin maalla kuin vesillä helpottaa johtajapesteissä toimivien työtaakkaa ja osa tapahtumista tarjoaa johtajahuoltoakin. Monipuoliset tapahtumat lisäävät lippukuntien välisiä yhteyksiä ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden partiotoiminnan näkyvyyden parantamiseen. 

Partiomessu

Partiomessuja ja muita partion hengelliseen kasvatukseen liittyviä tapahtumia järjestetään yhteistyössä Tampereen ev.lut. seurakuntien kanssa. Seurakuntaan liittyvien partio-ohjelman aktiviteetteihin on mahdollista saada apua ja tukea seurakuntien työntekijöiltä.    

Sepeli = seikkailijapeli

Sepeli on juonellinen maastopeli, jossa kaikki tapahtuman aikana kierretyt rastit liittyvät tavalla tai toisella valittuun taustatarinaan. Tarkoituksena on viettää mukava päivä oman seikkailijajoukkueen kanssa vuoden aikana opittuja taitoja kokeillen ja uutta oppien. Tampereen Partiolaiset kannustavat ja tukevat lippukuntia taloudellisesti järjestämään alueiden yhteisiä Sepeleitä. Yhteisten Sepelien järjestäminen lisää alueellista yhteistyötä sekä tukee partiojohtajien jaksamista. Lippukunnat voivat halutessaan järjestää myös oman Sepelinsä.

Kokoontumispurjehdus

Kesäkuussa järjestettävä kokoontumispurjehdus kokoaa partioalukset ja vesipartiotoiminnasta kiinnostuneet partiolaiset yhteiseen illanviettoon Näsijärven rannalle. Paikalle voi halutessaan saapua jo perjantaina ja kotimatkalle lähdetään sunnuntaiaamuna. Isännöivän lippukunnan kutsumina tarpojaikäiset ja sitä vanhemmat partiolaiset pääsevät yhteisen iltanuotion lisäksi tutustumaan paikalle saapuneisiin veneisiin ja kokeilemaan retkisataman saunomisolosuhteita. Tapahtumaan voi osallistua myös ilman venettä, jolloin halukkaille järjestetään kuljetus sovitusta laiturista.

Vesitoiminta

PJ-Night

Kerran vuodessa partiossa on mahdollisuus pukeutua parhaimpiin, kun TP järjestää partiojohtajille oman juhlaillan itsenäisyyspäivän aattona. PJ-Night on mainio tapa kiittää oman lippukunnan täysi-ikäisiä johtajia ja illan voi halutessaan liittää myös osaksi vaeltajaohjelmaa. Tapahtumassa nautitaan yhdessä hieno illallinen ja osallistutaan tunnelmaan sopivaan ohjelmaan. Illan aikana tarjoutuu myös mahdollisuus mukavaan yhdessäoloon ja keskusteluihin muiden partiojohtajien kanssa. 

Partiolaituri ja kontti

Tampereen Partiolaiset ovat järjestäneet halukkaille lippukunnille laituripaikan Santalahden uudesta satamasta. Laituripaikkojen lisäksi Santalahden satamassa talvisäilytyksessä olevien veneiden talvisäilytyspaikatkin hoidetaan keskitetysti Tampereen Partiolaisten kautta. Satamassa oleva kontti on tarkoitettu vesitoiminnassa tarvittavien tavaroiden säilytystä varten.