Koulutukset

Suurimman osan partiokoulutuksesta tarjoaa Hämeen Partiopiiri sekä Suomen Partiolaiset. Tampereen Partiolaiset tukevat koulutustarjontaa järjestämällä yhteisesti kaikille tamperelaisille partiolaisille niitä kursseja, joiden järjestäminen Suomen Partiolaisten koulutusjärjestelmän mukaan on lippukuntien omalla vastuulla.

ROK

Ryhmänohjaajakoulutus on osa samoajaikäkauden partio-ohjelmaa ja se on tarkoitettu tarpoja- ja samoajavartiota johtamaan alkaville samoajille. Tampereen Partiolaiset järjestää perinteisesti ROK-kurssin aina pääsiäisenä, jolloin kurssi kestää viisi päivää. Kurssin aikana perehdytään samoajaikäkauden aktiviteettien kautta tarpojaohjelman sisältöön, ohjelman toteuttamiseen ja suunnitteluun, ryhmän johtamisen perusasioihin sekä yleisimpiin ongelmatilanteisiin. Koulutuksen käytyään samoaja osaa toimia tarpoja- tai samoajavartion johtajana, hyödyntää partiomenetelmää, suunnitella ajankäyttöään ja arvioida toimintaansa johtajana. Lisäksi kurssi tarjoaa tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja viettää aikaa muiden samoajaikäisten kanssa. 

Suunnistusilta

Suunnistustaitojen opettelu on oleellinen osa kaikkien ikäkausien partio-ohjelmaa. Opettelun helpottamiseksi Tampereen Partiolaiset järjestää keväisin ja syksyisin yhdessä urheiluseura KooVee:n kanssa suunnistusillan Tampereen maastossa. Kaiken ikäiset partiolaiset pääsevät opettelemaan ja testaamaan käytännössä suunnistustaitojaan kokeneiden suunnistajien opastuksella. Suunnistusillan aluksi kerrataan ja opetellaan lyhyesti suunnistuksen perusasioita asiantuntijan johdolla, minkä jälkeen osallistujat pääsevät metsään etsimään rasteja. Mikäli omat suunnistustaidot epäilyttävät vielä opettelun jälkeen, metsään on mahdollista lähteä myös yhdessä opastavan suunnistajan kanssa.

Kevään 2024 suunnistusiltojen osallistujainfo