Kilpailut

Kilpailutoiminnalla on Tampereen alueella jo pitkät perinteet, ja Tampereen Partiolaiset järjestää kilpailutoimintaa kaikille ikäkausille. Kilpailut ovat luonteeltaan leikkimielisiä ja niiden osallistumiskynnys on haluttu pitää mahdollisimman matalana.

Tiukan kilpailemisen sijasta tavoitteena on tarjota myönteisiä kisakokemuksia sekä mukava ja kehittävä päivä oman joukkueen tai vartion kanssa niin maalla kuin vesillä.

Yrjönviesti

Yrjönviesti on jo vuodesta 1959 lähtien järjestetty perinteinen pienoispartiotaitokilpailu. Yleensä toukokuussa järjestettävä yhden illan mittainen kilpailu on hyvä mahdollisuus päästä testaamaan vuoden aikana opittuja partiotaitoja kuten suunnistusta, kädentaitoja ja nokkeluutta. Kilpailuun saa osallistua noin 3-5 hengen vartioissa, ja Nalle-sarjassa kilpaillaan vartioissa jossa yhteisikä on alle 60 vuotta. Sitä vanhemmat vartiot kilpailevat Karhu-sarjassa. Yrjönviesti on viimeisen vuoden seikkailijoista ylöspäin aina aikuisiin asti. Järjestelyistä vastaa vuorollaan yksi tamperelaisten lippukuntien muodostama alue. 

Harhahetki

Vuodesta 1985 lähtien järjestetty Harhahetki poikkeaa muista kisoista siinä mielessä, että kilpailu käydään metsän sijasta keskellä kaupunkia. Tampere-päivänä järjestettävässä muutaman tunnin kestävässä kisassa seikkailijat ja tarpojat pääsevät tutustumaan kotikaupunkiinsa hieman eri näkökulmasta. Samalla partio näkyy hyvin katukuvassa, kun kisailijat kiertävät rastilta toiselle huivit kaulassa. Harhahetki sopii mainiosti vaikka vasta syksyllä aloittaneelle ryhmälle mutta tarjoaa haasteita myös pidempään toiminnassa mukana olleille. Harhahetki on luonteeltaan joka vuosi hieman erilainen: siinä voidaan edetä kävellen tai pyörillä ja rasteille voidaan löytää valokuvien avulla tai käytettävissä voi olla vaikka kaupungin vanha kartta. Järjestelyistä vastaa vuorollaan yksi tamperelaisten lippukuntien muodostama alue. 

Pottukisa

Pottukisa on tarkoitettu vähän vanhemmille partiolaisille, sillä siinä samoajat, vaeltajat ja aikuiset pääsevät kurvailemaan rastilta toiselle autoilla. Kilpailun reitti kulkee yleensä edellisen vuoden voittajalippukunnan kotikulmilla. Pottukisalla on yleensä jokin tarkoin harkittu teema, minkä ympärillä niin tehtävät, kilpailijoiden asut kuin ajoneuvojenkin koristelu tiiviisti pyörivät. Parhaiten kilpailussa pärjää siis hyvillä reittivalinnoilla, nokkeluudella ja kekseliäisyydellä. Kisan voittajavartion lippukunta järjestää aina seuraavan vuoden Pottukisan, ja ensimmäinen Pottukisa on järjestetty vuonna 1952.