Yhdenvertaisuutta partiotoimintaan

  Harrastus kaikille – Yhdenvertaisuutta partiotoimintaan 

  Onko laumojen ja vartioiden johtaminen hankalaa? Ryhmissä kiusaamista ja levottomuutta tai ryhmien koko pienenee lasten ja nuorten lopettaessa partioharrastuksen? 

  Yhdenvertaisuutta harrastetoimintaan Pirkanmaalla –hankkeen erityisnuorisotyöntekijä, itsekin partiolainen Jonna Stenberg jalkautuu mieluusti Pirkanmaalla toimiviin lippukuntiin. 1–2 tuntia kestävässä työpajassa käsitellään yhdenvertaisuuden teemoja, jonka jälkeen lippukunnassa toimivilla on aiempaa paremmat edellytykset tunnistaa syrjintätilanteita, puuttua niihin sekä edistää yhdenvertaisuutta lippukunnassa. Työpajassa saa myös työvälineitä Turvallisemman tilan periaatteiden luomiseen. 

  Yhdessä lasten ja nuorten kanssa luodut turvallisemman tilan periaatteet rauhoittavat ryhmätoimintaa, luovat turvallisemmat puitteet harrastamiselle ja edesauttavat harrastuksen jatkumista. 

  Hankeen rahoittaa Länsi ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto ja yhteistyökumppani on Tampereen kaupungin nuorisopalvelut. Hankkeen tavoitteena mahdollistaa harrastaminen yhä useammalle lapselle ja nuorelle. 

  Ota yhteyttä!  

  Jonna Stenberg, jonna.stenberg (a) tampere.fi, 

  Lisätietoa: www.tampere.fi/nuoret/erityisnuorisotyo 

  Artikkelin kuva: Toivo Laiho