Uusia jäseniä johtokuntaan!

Tampereen Partiolaisten hallitus eli tutummin TP:n johtokunta vastaa TP:n toiminnan suunnittelusta sekä koordinoinnista. Johtokuntaan kuuluu puheenjohtaja sekä kahdeksan muuta jäsentä. Syyskokouksessa 2021 johtokunnassa on avoinna neljä uutta pestiä kaksivuotiskaudelle 2022-2023.

Syyskokouksessa 2021 erovuorossa ovat:

 • Anna-Maija Aasla, Tammero
 • Henna Siiki, Kaukapartio
 • Petra Uitus, Tampereen Lokit
 • Waltter Toiva, Harjun Veikot

Olisiko nyt siis hyvä tilaisuus juuri sinulle lähteä tutustumaan partiotoimintaan oman lippukunnan ulkopuolelle? Aluejärjestön hallituksessa pystyy toimimaan minkä tahansa pestin ohessa, joten ei kannata pelätä liiallista työkuormaa. Johtokunta jakaa vastuualueet keskenään tasapuolisesti ja usein johtokunnassa pääseekin toteuttamaan itseään kiinnostavia tapahtumia.

Mitä odotamme sinulta?

Johtokunnan jäsenen tulee olla vähintään 15-vuotias, yläikärajaa ei ole. Sinun tulee pystyä sitoutumaan tiettyihin vastuualueisiin. Muut johtokuntalaiset ja toimiston työntekijät ovat tukenasi. Johtokunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja tarvittaessa voidaan kokoontua pienemmillä projektiryhmillä. Odotamme innokkaita johtokuntalaisia, joilla on uusia ideoita ja ajatuksia siitä, miten TP:n toimintaa lähdetään kehittämään eteenpäin.

Mitä tarjoamme sinulle?

Pääset osallistumaan TP:n tapahtumien järjestämiseen ja niiden kehittämiseen. Myös ideat uusista tapahtumista ovat tervetulleita. Lisäksi johtokunta tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitua eri lippukunnista olevien kanssa ja löytää partiosta uusia ulottuvuuksia.

Kiinnostaisiko johtokuntapesti?

Alta pääset lukemaan tarkemmin johtokuntalaisten kokemuksia. Jos kiinnostuit tai sinulle heräsi kysymyksiä, laita viestiä Sakulle (saku.rautiainen@partio.fi) tai Maijalle (anna-maija.aasla@partio.fi) . Voit ilmoittautua ehdolle jo ennen syyskokousta, mutta tarvittaessa vaikka paikan päälläkin. Mikäli et itse pääse paikalle, muistathan huolehtia jonkun lippukuntasi edustajan paikalle esittelemään sinut.


Kysymykset

 1. Miksi päädyit johtokuntaan ja kauanko olet ollut siellä?
 2. Mitä olet saanut tehdä johtokunnassa?
 3. Miksi kannustaisit jotakuta lähtemään johtokuntaan?

Anni Kuutti

 1. Lähdin johtokuntaan, sillä olin ollut aktiivisesti mukana oman lippukunnan toiminnassa ja halusin saada uutta partiokokemusta ja laajempaa näkemystä muista alueen lippukunnista ja yleisesti TP:n toiminnasta. Olin ollut itse mukana useissa TP:n tapahtumissa erityisesti osallistujana ja halusin päästä toteuttamaan ja kehittämään toimintaa, sekä verkostoitumaan ja tutustumaan uusiin partiolaisiin. Olen ollut nyt vuoden johtokunnassa.
 2. Olen ollut mukana tapahtumien järjestämisessä ja hoitanut viestintää. Tapahtumien järjestämisessä saa hyvin kokemusta laajemmasta partiotoiminnasta ja pystyy laajentamaan omaa näkemystä myös muiden lippukuntien toimintatavoista, sekä pääsee ideoimaan tapahtumien sisältöä!
 3. Kannustan kaikkia innokkaita lähtemään johtokuntaan, sillä se on sopivan kokoinen askel siirtyä laajempaan partiotoimintaan omasta lippukunnan toiminnasta. Johtokunnassa pääsee helposti tutustumaan uusiin partiolaisiin ja aluejärjestön toimintaan!

Kuva: Juhani Koskinen

Paavo Lemmetyinen

 1. Päädyin johtokuntaan kolme vuotta sitten johtokunnassa olleen
  partioystäväni kautta. Olin jo ennen johtokuntapestiä ollut
  järjestämässä satunnaisissa TP:n tapahtumia ja sitä kautta innostuin
  johtokuntatoiminnasta. Johtokunnan toiminnassa olen tosiaan ollut 3 vuotta ja vielä on intoa jatkaa.
 2. Olen ollut monessa tapahtumassa mukana, kuten useassa partion
  markkinointitempauksessa, TP:n kisojen järjestelyissä ynnä muissa.
  Minulta meni juuri viime keväältä monta pestiä sivusuun koronan takia.
 3. Kannustan johtokuntaan nuoria partiolaisia, joilla on kiinnostusta
  vaikuttaa Tampereen alueen partiotoimintaan sekä halua toimia
  aluejärjestössä. TP:n johtokunta on hyvä väylä kohti piirin tai jopa SP:n
  luottispestejä.

Saku Rautiainen, puheenjohtaja

 1. Halusin TP:n alla järjestää toimintaa vesillä ja kehittää sitä. Puheenjohtajaksi lähtiessä oli tuo halu kehittää toimintaa laajentunut koko TP:n toimintaa koskemaan. Olen ollut johtokunnassa 4 vuotta.
 2. Taloudesta vastaavana sain yhdessä työntekijän kanssa tehdä TP:n vuotuisen budjetin. Olen myös saanut järjestää toimintaa vesillä. Nykyinen pesti on ollut enempi Johtokunnan toiminnan ohjaamista, mutta toisaalta päässyt kehittämäänkin toimintaa.
 3. Johtokunnassa tutustuu ympäri Tamperetta partiojohtajiin ja luo uusia ystävyyssuhteita. TP:n toiminta tarjoaa toimintaa, jossa kasvaa ja haastaa itseään. Parasta johtokunnan toiminnassa on hyvällä porukalla tehdä toimintaa, esim. ROK kurssi on parhautta porukalla tehdä.

Waltter Toiva

 1. Päädyin johtokuntaan, kun olin ollut pari kertaa järjestämässä TP:n Yrjönviestiä ja Harhahetkeä, ja minulle kerrottiin, että jos minua kiinnostaisi olla enemmänkin tällaisissa järjestämishommissa, niin johtokunnassa olisi paikka vapaana. Johtokunnassa olen ollut nyt neljä vuotta.
 2. Olen päässyt tekemään useita TP:n tapahtumia, ja erityisen kiva on ollut toteuttaa kokoontumispurjehduksia. Myös erilaisissa partioharrastuksen markkinointitapahtumissa olen ollut monesti mukana.
 3. Jos on kiinnostusta lähteä tekemään vähän isompia juttuja kuin pelkässä omassa lippukunnassa on tarjolla, niin tähän johtokunta on aivan oivallinen reitti!

Anna-Maija Aasla

 1. Olen ollut johtokunnassa 4 vuotta. Lähdin johtokuntaan, koska kaipasin uusia tuulia partiotoimintaan oman lippukunnan ulkopuolella
 2. Olen muun muassa johtanut ROK-kurssin, järjestänyt Harhahetkeä ja ottanut TP:n uudet nettisivut käyttöön sekä ylläpitänyt niitä. Ja tietenkin nauranut paljon!
 3. Johtokunnassa toimiminen on mahtava paikka kokeilla siipiään lippukunnan ulkopuolella, tavata partiolaisia muista lippukunnista ja oppia heiltä. Pestinä se on sopivan kokoinen (lue: aikaa jää muullekin) ja sisältää sekä mahdollisuuksia vaikuttaa että monipuolisesti erilaisia pikku projekteja.